Bagaimanakah Mesin Buah Humble Sebenarnya Berfungsi?

Mesin buah telah berada di sisi kami selama kira-kira lima dekad sekarang, membantu dalam hiburan kami, dan menghilangkan rasa keinginan kami. Tetapi apa sebenarnya yang berlaku antara anda memasukkan wang tunai hasil titik peluh anda di bahagian atas, dan mudah-mudahan sesuatu yang berfaedah mencari jalan keluar dari bahagian bawah mega888 apk?

Mula-mula syiling anda, setelah dimasukkan, akan bergerak ke bawah pelongsor bersudut untuk meratakan syiling untuk masuk ke mekanisme syiling, kadangkala dirujuk sebagai ‘Mekanik Syiling’. Mech syiling bertanggungjawab pertama, sama ada syiling yang dipersoalkan itu nyata atau tidak, ini dicapai melalui satu siri laser yang boleh menentukan, melalui pengiraan berat dan jisim berubah, kesahihan mana-mana syiling yang dimasukkan. Jika syiling tersebut didapati diiktiraf sebagai palsu, ia akan segera dilepaskan ke pelongsor berasingan yang kemudiannya dihantar ke dulang pengumpulan di bahagian bawah, dan dikembalikan kepada pemain.

Dan kedua, untuk menguraikan nilai wang syiling. Ini adalah proses yang serupa dengan yang di atas, kerana laser dan daya magnet digunakan, dengan data kemudiannya dirujuk silang terhadap mesin yang diketahui dimensi bagi setiap denominasi syiling yang tersedia. Ini semua selesai dalam masa beberapa milisaat.

Selepas duit syiling anda telah tamat, ia meneruskan perjalanannya ke dalam Hopper (sebuah periuk pemegang plastik yang dikuatkuasakan semula, kira-kira sebesar bola sepak kecil dengan penampilan segi empat sama)

Di sinilah semua wang tunai yang dimenangi disimpan. Mereka biasanya memegang sekitar 250 paun syiling secara maksimum dan tidak selalu terhad kepada satu sahaja.

Beberapa mesin jackpot yang lebih rendah mempunyai corong yang berbeza untuk kedua-dua syiling paun dan dua puluh keping pence.

Jika pada bila-bila masa salah satu corong terisi, ia mempunyai tiub limpahan untuk menghantar syiling tambahan melalui paip (sangat serupa dengan tiub pembersih vakum standard) hingga ke kedalaman mesin. Di bahagian paling bawah mesin terdapat bekas plastik atau logam besar yang pada asasnya memegang tangki untuk wang. Hasil yang terkumpul di sini tidak mempunyai kaitan langsung dengan syiling yang dibayar sebagai kemenangan, dan oleh itu secara amnya dianggap sebagai keuntungan mesin.

Setelah pengiktirafan berjaya, jumlah permainan yang betul akan diberikan kepada pemain bergantung pada arahan yang telah diprogramkan. setiap tekan butang mula, dan kitaran putaran akan, sekali lagi dengan arahan komputer yang telah diprogramkan dalam litar dan papan induk, memotong jumlah yang diiklankan daripada kredit anda yang tersedia.

Mungkin sedikit mengejutkan, mesin buah menggunakan apa yang dikenali sebagai ‘Random Number Generator’, atau singkatannya ‘RNG’. Cara penggunaannya, ialah setiap simbol yang dicetak pada gulungan mempunyai nombor tertentu yang dikaitkan dengannya, maka tugas RNG untuk menghasilkan nombor rawak, dan seterusnya simbol rawak dan menang kepada pemain. Sudah tentu nampaknya terdapat beberapa variasi mengenai perkara ini, kerana pada masa tertentu pemain mungkin dibentangkan dengan situasi di mana dia tidak boleh kalah, dalam apa yang telah dicipta istilah ‘Jackpot Terjamin’ secara amnya ditandakan dengan lampu tertentu sama ada berkelip atau menjadi merah semasa bermain. Ini akan menjadi contoh mesin campur tangan untuk membantu anda bersama, malangnya ini tidak berlaku terlalu kerap.

Di bahagian dalam gelendong tidak dapat dilihat oleh pemain, dan untuk maklumat komputer dalaman sahaja, biasanya terdapat sekeping plastik kecil yang bertanggungjawab untuk berkomunikasi dengan sistem utama mengenai lokasi mana-mana simbol tertentu pada bila-bila masa, iaitu bagaimana mesin dapat menjejaki segala yang sedang berlaku.

Motor yang digunakan untuk menggerakkan kekili dikenali sebagai motor stepper, kerana fakta bahawa ia berputar dalam gerakan melangkah, menyentap kembali ke tempatnya dengan cepat apabila menangkap untuk berputar, gerakan ini membolehkan mesin buah mengetahui kedudukan motor tersebut. berada di dalam, dan dengan itu di mana simbol-simbol berada pada kekili.

Jika anda cukup bernasib baik untuk mendapat jackpot yang terus berkelip di hadapan anda, atau apa-apa sahaja dalam hal ini, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana ia boleh sampai dari kekili, ke poket anda.

Ini semua bermula pada titik di mana kekili menunjukkan kemenangan, terutamanya jika ia adalah jackpot kerana kepingan plastik kecil yang tidak dapat dikesan sepenuhnya oleh pemain yang diterangkan sebelum ini, biasanya berada dalam penjajaran yang sempurna dan memberitahu komputer di atas kapal bahawa kemenangan telah dicapai. Melalui litar elektrik yang kompleks, mesej kemenangan dan berapa banyak, dihantar ke motor yang terletak betul-betul di bawah corong.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*